Gulerodskage i bradepande.

Den absolut bedste gulerodskage – og så er det en nem opskrift på bradepandekage.

Okay, jeg ved godt, at det er min egen opskrift på gulerodskage i bradepande 😊

Men det er virkelig en lækker svampet gulerodskage i bradepande.

Når du bager i store mængder, kan det godt være en udfordring at bevare saften og den lækre luftige konsistens.

Men det er altså lykkedes her på denne opskrift på bradepandekage.

Så hvis du lige nu leder efter en svampet gulerodskage, der samtidig er nem at lave, så er denne opskrift lige noget for dig!

Det er den absolut bedste gulerodskage til både hverdag og fest, der aldrig skuffer dine gæster.

Jeg har bagt denne gulerodskage med ostecreme til begge mine børns skoleklasser, og både forældre og børn var vilde med denne svampet gulerodskage i bradepande.

Med sin luftige og bløde konsistens, krydrede smag og cremede, men syrlige topping er denne gulerodskage med ostecreme et sikkert hit hos både store og små.

Og det bedste af det hele ved denne bradepandekage?

Den er utrolig nem at lave, selv for dig der ikke befinder dig i et køkken hele tiden!

PRØV OGSÅ: Havregrynskager med smørcreme <<

 

Ostecreme til gulerodskage

Er det kun mig, der er helt vild med ostecreme til gulerodskage?

Denne  gulerodskage i bradepande ville bare ikke være det samme uden sin ostecreme. 

Jeg elsker syrligheden fra citronen, så den laver jeg altid til en gulerodskage med ostecreme. 

Men der findes jo masser af forskellige varianter af gulerodskage med ostecreme. 

Hvis du vil prøve en gulerodskage (det behøver heller ikke at være til en gulerodskage) med en anden ostecreme, kan du fx prøve én af disse idéer:

  • Den klassiske ostecreme
  • Ostecreme med citron (Det er den opskrift, du får her)
  • Ostecreme med vanilje
  • Ostecreme med kokos
  • Ostecreme med ingefær
  • Ostecreme med karamel
  • Ostecreme med chokolade

 

ostecreme til gulerodskage

 

Er det nødvendigt at skrælle gulerødder?

Nej, det er ikke nødvendigt, at du skræller dine gulerødder. 

Der er masser af fibre og næringsstoffer i skrællen, og du kan derfor sagtens spise gulerødder med skræl.

Men husk at vaske dem grundigt. 

Jeg skræller mine gulerødder alt efter, hvad jeg skal bruge dem til. 

Til en gulerodskage med ostecreme skræller jeg mine gulerødder, fordi jeg synes, at skrællen godt kan være en lille smule bitter. 

Og da du skal bruge ret meget gulerod i en bradepandekage, synes jeg, at det ville være synd, hvis denne lidt bitre smag dukker op i din gulerodskage opskrift.

Men i sidste ende er det jo en smagssag, så du kan jo helt selv vælge til din egen gulerodskage opskrift. 

Men jeg vil altså bage den absolut bedste gulerodskage, når jeg nu alligevel bruger min tid på en kage. 

PRØV OGSÅ: Luftige grovboller med gulerod <<

gulerodskage i bradepande

ostecreme til gulerodskage

opskrift på bradepandekage

svampet gulerodskage

gulerodskage opskrift

 

 

den absolut bedste gulerodskage

Den absolut bedste gulerodskage - Nem gulerodskage opskrift

Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Dessert, Kage
Antal 30 personer

Ingredienser
  

Kagedejen

  • 500 g brun farin Du kan også bruge almindeligt sukker
  • 3 dl neutral olie fx raspolie
  • 8 æg
  • 2 vaniljestænger Du kan også bruge vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk kanel
  • 520 g hvedemel
  • 500 g groft revet gulerødder

Ostecreme

  • 300 g flødeost, neutral
  • 2 spsk citron saft øko citron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk flormelis
  • revet citronskal øko citron

Sådan gør du
 

Kagedejen

  • Tænd din ovn på 170 grader varmluft.
  • Pisk brun farin, olie og æg sammen til en luftig masse.
  • Flæk vaniljestangen og brug lidt brun farin til at skille vaniljekornene og put vaniljen ned i æggemassen.
  • Put bagepulver, natron, salt, kanel i massen og rør dejen sammen.
  • Put hvedemelet i lidt ad gangen og rør kagedejen sammen.
  • Riv gulerødderne groft på et rivejern og vend det forsigtigt i dejen.
  • Tag en bradepande og beklæd den med bagepapir, og hæld herefter din kagedej ned i den.
  • Bag kagen i ca. 35-45 minutter.

Ostecreme

  • Pisk flødeost, citronsaft, vaniljesukker og flormelis sammen. Jeg bruger min stavblender, hvor jeg kan sætte et piskeris på, og pisker cremen på den laveste hastighed.
  • Når gulerodskagen er helt afkølet putter du din cream cheese frosting på og riv så lidt citronskal ud over kagen. Det giver kagen et lækker syrligt twist fra citron, som jeg elsker oven på den søde ostecreme.

Noter

  • Hvis du gerne vil lave en gulerodskage til en "almindelig" aluform, så kan du dividere alle ingredienser med 2 dvs. at du laver halvdelen af kagedejen. 

gulerodskage

PRØV OGSÅ: Bolledej – Nem bolle opskrift <<

SE OPSKRIFTEN: Bolledej – Nem bolle opskrift <<

 

Kan man spise skrællen på en gulerod?

Ja, du kan godt spise skrællen på en gulerod.

Det er i skrællen, du finder alle de gode næringsstoffer fx betacaroten og kostfibre.

Men husk at vaske dine gulerødder grundigt for at fjerne jord og eventuelle pesticidrester, hvis de ikke er økologiske.

Gulerod Vitaminer og mineraler

 

Hvor mange kalorier er der i en gulerod?

En gulerod indeholder få kalorier pr. 100 gram.

En gennemsnitlig rå gulerod på omkring 100 gram indeholder cirka 41-45 kalorier.

En rå gulerod indeholder omkring 9-10 gram kulhydrater pr. 100 gram.

Derfor er gulerødder en god snack eller sundt tilbehør til aftensmaden. 

Men jeg er altså ikke typen, der tæller kalorier – og slet ikke, når jeg laver gulerodskage i bradepande.

Kan man spise skrællen på en gulerod

 

Gulerod: Vitaminer og mineraler

Gulerødder indeholder mange vitaminer og mineraler.

De indeholder især store mængder vitamin A, som bliver omdannet af betacaroten.

Vitamin A er vigtige for dine øjne, dit immunforsvar og din hud.

En gulerod har også egenskaber i form af antioxidanter, der kan være med til at nedsætte risikoen for kroniske sygdomme som fx hjerte-karsygdomme og kræft. 

Antioxidanter beskytter nemlig din krop mod skader fra frie radikaler. 

Frie radikaler er ustabile molekyler, der potentielt kan skade cellerne i din krop.

De opstår naturligt, når kroppen omdanner mad til energi.

De kan også komme fra ydre påvirkninger som fx forurening, rygning og solens UV-strålinger.

Da frie radikaler er ustabile, forsøger de at “stjæle” elektroner fra andre molekyler, som er det, der kan føre til skader (sygdomme) på celler, proteiner og DNA.

Antioxidanter finder du i mange frugter og grøntsager herunder gulerødder, som på den måde hjælper din krop med at neutralisere frie radikaler og beskytter den mod deres skadelige virkninger.

Derudover indeholder gulerødder også C-vitamin, K-vitamin, kalium, kostfibre og mindre mængder af vitamin B6, biotin og mangan.

 

Er det sundt at spise gulerødder hver dag?

Ja, du kan godt spise gulerødder hver dag.

Gulerødder er kaloriefattige, men propfyldt med næringsstoffer, især betacaroten.

Derudover får du også kostfibre, der øger din mæthedsfølelse, og som bidrager til en god fordøjelse.

Du skal spise enorme mængder gulerødder for at få for meget betacaroten fra rå gulerødder.

En forgiftning af vitamin A er nærmest ikke mulig, når betacaroten kommer fra plantebaserede fødevarer som fx rå gulerødder, da kroppen selv regulerer omdannelsen af betacaroten til vitamin A.

Det vil sige, at din krop kun omdanner betacaroten til vitamin A, når den har behov for det.

Hvad spiser man på en gulerod

 

Er gulerødder godt for tarmen?

Ja, gulerødder er gode for din tarm.

En gulerod har mange nyttige kostfibre, der fremmer en sund fordøjelse ved at hjælpe med at regulere afføring og forhindre forstoppelse.

Kostfibre kan også være med til at reducere risikoen for tarmsygdomme fx irritabel tyktarm og divertikulitis.

Så du kan have god samvittighed, når du spiser denne gulerodskage med ostecreme 😀

 

Hvad spiser man på en gulerod?

Du kan faktisk spise alt på en gulerod.

Du kan selvfølgelig spise selve guleroden, men også skrællen (helst grundigt vasket og dansk økologisk).

Gulerodens grønne top (det der kan ligne dild) kan også spises.

Selvom jeg ærligt indrømmer, at jeg aldrig selv har spist den grønne top.

Men det har vores kaniner til gengæld, så det er ikke blevet smidt ud. 

Men mange bruger den grønne top i fx salater eller som pynt. 

Det vil jeg prøve næste gang, jeg køber eller får nogle gulerødder med top. 

gulerodskage med ostecreme