Hjemmelavet rabarber sodavandsis.
På en solrig og lun forårsdag, er der altså ikke noget bedre end at spise en kold og lækker rabarber sodavandsis med masser af smag.
Smagen er sødmefuld men dejlig frisk.
Denne sodavandsis er også vild flot i farven.
Hvornår blev sodavandsis opfundet?
Sodavandsis sidder normalt på en ispind, men kan også være skub-op-is eller frys-selv-is.
Franks idé dukkede op ved et uheld i 1905, da han kun var 11 år.
Han glemte sit krus med sodavand udenfor, og dagen efter da han fandt sit krus var det frosset.
Han havde haft en ske stående i kruset, og da han tog det frosset indhold op med skeen, var det blevet til en sodavandsis.
I 1923 tager Frank Epperson patent på hans idé “Epsicle”, da hans sodavandsis var ret så populære hos hans klassekammerater og senere også hos hans egne børn.
Han startede med at lave sodavandsis i 7 forskellige frugtsmage i forlystelsesparken i Neptune Beach, USA.
Han markedsførte sodavandsisen som en “frossen slikpind” og som en “drik på en pind”.
LÆS OGSÅ: Rabarbersaft <<
Det du skal lave er først din rabarbersaft som er virkelig nem og hurtig.
Det tager kun max 25 minutter, og du skal kun bruge 4 ingredienser.
LÆS OGSÅ: Rabarber sodavand <<
Opskriften på rabarbersaften står også i mine opskriftsnoter i selve denne opskrift :)
Når du har lavet rabarbersaften til dine rabarber sodavandsis, er det blot at hælde rabarbersaften op i en isform.
Den isform jeg bruger, har vi fået i gave til en af børnenes fødselsdag, og den kan vaske i opvaskemaskinen og genbruges.
Rabarber sodavandsis
Sådan gør du
- Hæld rabarbersaften direkte op i isformen.
- Put isene i fryseren i ca. 12-24 timer.
Noter
https://www.minindrero.dk/rabarbersaft/ Du kan også sagtens bruge andet saft fx æblejuice, æblemost, hyldeblomstsaft og jordbærsaft. Jeg brugte en isform til 4 is, som vi havde fået i gave.