Karamel popcorn er ekstrem vanedannende, og når du først er startet med at spise dem, kan du ikke holde op.
Blandingen af sprøde popcorn og saltede karamel går virkelig hånd i hånd og smager helt outstanding.
SE VIDEOEN HER: Karamel popcorn <<
Salt karamel bliver ikke hård, som almindelig karamel gør.
Det er bare et sprødt karamel lag, der ligger fløjlsblødt over popcornene.
Du skal derfor ikke være bange for at tænderne flækker i denne omgang 😅
Hvornår er sukker karamelliseret?
Sukker smelter (det der også kaldes karamelliserer) ved 160° C.
Det betyder, at vandet i sukkeret er fordampet og tilbage er den rene sukkermasse.
Når den varme sukkermasse afkøler bliver det til det vi kender som karamel.
LÆS OGSÅ: Chokolade trøfler <<
Hvor længe er sukker om at smelte?
Jeg tager det lidt stille og roligt men med tiden, nu hvor jeg har lavet karamel popcorn til børnene mange mange gange tør jeg godt at skrue lidt mere op for varmen.
Det tager mig cirka 20-25 minutter at lave min karamel.
Du skal ikke være så bange for at sætte lidt ekstra varme på i starten af karamelprocessen, da sukkeret først smelter ved 160° C.
Hvorfor må man ikke røre i karamel?
Lad størstedelen af karamellen smelte ca. 1/3 del, før du rører i den.
Hvis du rører for tidligt i din karamel, vil du opleve, at sukkeret bliver til store klumper, og det nemt vil krystallisere for dig, og så kan det ikke smelte færdig og du må starte på ny.
LÆS OGSÅ: Chokolade bar <<
Hvordan får man smeltet sukker af panden?
Jeg sætter altid bare min pande i blød, men hvis dette ikke er nok, hjælper det altid at hælde vand som fylder hele panden, og så lige koge det op i ca. 5-10 minutter.
Rengør nu din pande som du plejer, og de fastbrændte rester der var på, skulle være blevet opløst af sig selv.
Karamel popcorn
Ingredienser
Popcorn
- 3 spsk kokosolie, smagsneutral Du kan også bruge anden olie, der kan tåle høj varme.
- 2 dl popcornmajs
- Fint salt
Salt karamel
- 125 g rørsukker Du kan også bruge almindeligt sukker.
- 25 g smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk natron
Sådan gør du
Popcorn
- Smelt kokosolien i en stor gryde (7 l) for høj varme (det er 8 på mit induktionskomfur).
- Når olien er smeltet, hæld popcornmajsene i gryden.
- Ryst gryden fra side til side undervejs.
- Når popcornmajsene begynder at poppe, skru ned fra 8 til 7.
- Når de ikke popper mere i ca. 30 sekunder, er de færdige.
- Drys med fint salt over popcornene (som stadig er i gryden), og ryst dem op og ned og fra side til side, så saltet også fordeles til popcornene i bunden af gryden.
Salt karamel
- Put sukkeret på panden. (Tænd på 6 - på mit induktionskomfur)
- Når sukkeret er smeltet, skru ned på 5 eller 5. og rør fra side til side, så karamelen ikke brænder på.
- Put smørret ned i karamellen, hvor det blusser op.
- Sluk for komfuret og kom salt og natron i og rør rundt.
- Hæld det hurtigt over popcornene og fordel karamellen med en ske. Pas på at du ikke brænder dig!