Popcorn i gryde er virkelig hurtigt og nemt, når du først har prøvet det.
Popcorn i gryde er en sundere og billigere version end mikrobølgepopcorn.
LÆS OGSÅ: Dalgona iskaffe <<
Popcorns historie
Popcorn har fået deres navn fra den lyd, de laver, når de springer i gryden.
I det centrale New Mexico fandt arkæologer i en hule fra 5600 år før vores tidsregning spor af popcorn.
Popcorn er blevet fundet på mange gravpladser forskellige steder i Sydamerika.
Popcorn var en stor del af den sydamerikanske kultur, hvor den blev brugt som halskæder, hovedbeklædning og som dekorativ udsmykning i forbindelse med ceremonier.
I 1885 opfandt Charles Cretors den første transportable popcornmaskine, som lavede popcorn med damp.
I 1947 blev den første mikrobølgeovn opfundet og senere i 1971 udviklede amerikaneren, Jim Watkins, mikrobølgepopcorn.
I dag er mikrobølgepopcorn blevet en kæmpe industri over hele verden.
LÆS OGSÅ: Chokoladebar <<
Hvad er det, der får popcorn til at poppe?
De majskerner, der bruges til popcorn består af 13-15 % vand.
Når popcornmajsene varmes op, begynder denne væske at koge.
Det er denne væske, der får popcornmajsene til at poppe.
Hvilke slags popcorn kan du bedst lide (almindelig, karamel eller paprika eller en helt anden slags popcorn)?
Popcorn i gryde
Ingredienser
- 3 spsk kokosolie, smagsneutral Du kan også bruge anden olie, der kan tåle høj varme.
- 2 dl popcornmajs
- Fint salt
Sådan gør du
- Smelt kokosolien i en stor gryde (7 l) for høj varme (det er 8 på mit induktionskomfur).
- Når olien er smeltet, hæld popcornmajsene i gryden.
- Ryst gryden fra side til side undervejs.
- Når popcornmajsene begynder at poppe, skru ned fra 8 til 7.
- Når de ikke popper mere i ca. 30 sekunder, er de færdige.
- Drys med fint salt over popcornene (som stadig er i gryden), og ryst dem op og ned og fra side til side, så saltet også fordeles til popcornene i bunden af gryden.
Video
Noter