Go Back
bolledej

Bolledej - Nem bolle opskrift

Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Bagværk, Morgenmad
Antal 16 stk

Ingredients
  

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 stk æg
  • 50 g sukker
  • 1 dl olie Raspolie (smagsneutral olie)
  • 1 tsk kardemomme Kan undlades
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel Mærk på dejen om der skal mindre eller mere mel i.

Instructions
 

  • Smuldre gæren i en skål (jeg bruger en røreskål fra min røremaskine) og rør den ud i lunken mælk. Jeg varmer min mælk op i en skål i mikrobølgeovnen (det skal have cirka. 45-60 sekunder). Husk - mælken må kun være lillefingervarm.
  • Herefter hælder jeg sukker, salt og kardemomme i skålen.
  • Nu slår jeg ægget ud i skålen og hælder til sidst olien i.
  • Til sidst hælder jeg lidt af melet i skålen til alle ingredienserne og rør dejen sammen på min røremaskine og ellers kan du ælte dejen med hænderne.
  • Dejen skal røres på en røremaskine eller æltes med hænderne i 10 minutter.
  • Nu stiller du dejen til hævning i 45 minutter med et rent viskestykke over.
  • Når dejen har hævet i 45 minutter, former du dejen til 14-16 små boller. Dejen skal hæve igen, derfor skal du ikke lave bollerne alt for store, faktisk ser de ret små ud, men de kommer til at hæve til dobbelt størrelse.
  • Du sætter dine små boller på en bageplade med bagepapir og lægger et rent viskestykke over bollerne.
  • Nu skal bollerne hæve i 30 minutter.
  • Nu kan du pensle bollerne med æg, men du kan også lade være.
  • Bollerne skal bages i en forvarmet almindelig ovn på 200 grader i ca. 11-17 minutter.

Video

Notes

OM DEJEN:
Dejen skal ikke være for klisteret, men heller ikke for tør.
Du skal kunne prikke med din pegefinger på dejen, hvor der ikke hænger dej fast på din finger, men samtidig skal dejen være glat og smidig og ikke tør.
 
PENSLE MED ÆG:
Jeg pensler ikke mine boller, og resultatet kan du se på billederne.
Ægget gør bare bollerne blanke på overfladen, så det er en smagssag.