Dalgona iskaffe
Lækker og nem opskrift på iskaffe
Tilb. tid 7 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- 2 spsk instant kaffepulver Nescafé, Peter Larsen Kaffe
- 2 spsk sukrin gold Du kan også bruge almindeligt sukker
- 3 spsk kogende vand
- 3 dl mælk Brug den mælk du selv foretrækker
- Isterninger Brug det antal du kan lide
- Mørk chokolade på toppen Mørk chokolade 70 %
Bland instant kaffepulver, sukrin gold og kogende vand i et højt målebæger og rør rundt med en ske til ingredienserne er opløst.
Pisk nu den flydende kaffemasse med et piskeris på en stavblender til kaffemassen er cremet og skummende. Pisk til massen er blevet en fast silkeblød kaffeskum.
Hæld nu mælken op i et glas.
Put isterninger i mælken.
Kom nu det silkebløde og lækre kaffeskum ovenpå mælk i glasset. Rør kaffeskummet sammen med mælk og du har den lækreste iskaffe.
I denne opskrift har jeg brugt sukrin gold, men du kan sagtens bruge hvidt sukker elle rørsukker.
Jeg har også brugt almindelig komælk, men du kan også bruge havremælk, mandelmælk eller soyamælk eller en helt anden slags mælk, du foretrækker.