Go Back
foccacia brød

Foccacia brød med oliven og hvidløg

Foccacia brød i bradepande
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Tilbehør
Antal 8 personer

Ingredients
  

Dejen

  • 6 dl lunket vand
  • 30 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 200 g grahamsmel
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 6 fed hvidløg presset
  • 50 g oliven Du kan selv tilpasse mængden efter din egen smag.
  • 2 tsk flagesalt

Instructions
 

Dejen

  • Rør gæren ud i en skål med lunket vand.
  • Tilsæt olivenolie, salt og grahamsmel og rør det sammen.
  • Hæld hvedemel i lidt ad gangen, og rør det godt sammen.
  • Dejen skal være klisteret og fløjlsblød.
  • Ælt nu dejen evt. på en røremaskine i 10 minutter på middel niveau (på min røremaskine er det level 3).
  • Stil din skål med dejen et godt sted i køkkenet med et rent viskestykke over. Den skal hæve første gang i 1 time.
  • Beklæd nu en lille bradepande på ca. 33 x 23 cm med bagepapir.
  • Hæld dejen ud i bradepanden tryk forsigtigt dejen ud i hele bradepanden.
  • Nu skal dejen hæve for anden gang i 30 minutter.

Topping

  • Når dejen er færdig med at hæve, trykker du huller ned i dejen med din pegefinger.
  • Put oliven ned i alle hullerne.
  • Pensel dejen med olivenolie og drys med hvidløg og flagesalt.
  • Bag brødet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Notes

Selvom dette foccacia brød er med oliven og hvidløg, kan du sagtens skifte krydderierne ud med de smage, du elsker. 
I denne opskrift brugte jeg presset hvidløg på toppen, men presset hvidløg tager hurtigt farve i ovnen. Derfor vil jeg næste gang prøve at presse hvidløget ned i hullerne, hvor olivene også skal være. 
Men du kan jo eksperimentere med det, og skriv endelig en kommentar lige herunder om, hvad der fungerede bedst for dig med smagene i dette foccacia.