Go Back
Havregrynskager med smørcreme

Havregrynskager med smørcreme - Nem og hurtig opskrift

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert, Kage, Snack
Antal 10 stk

Ingredients
  

Til havregrynskagerne

  • 150 g hvedemel
  • 70 g havregryn finvalset
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel stødt
  • 113 g smør blødt
  • 165 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljepulver

Til smørcreme

  • 113 g smør blødt
  • 240 g flormelis
  • 5 spsk fløde
  • 1 tsk vaniljepulver

Instructions
 

Til havregrynskagerne

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Put bagepapir på 2 bageplader.
  • Tag en skål og bland mel, havregryn, bagepulver og kanel sammen.
  • Tag en røremaskine eller en håndmixer og pisk smørret til det bliver cremet.
  • Tilføj sukker og sirup. Pisk ingredienserne sammen til det er let og luftigt.
  • Tilføj ægget og vaniljepulver og bland det sammen.
  • Tilføj nu melet af nogle omgange.
  • Brug en måleske (der svarer til en spsk) eller brug en spiseske til at afmåle dejen med og tril derefter forsigtig dejen til en rund lille kugle i hånden. Put dem herefter på bagepapiret. Læg dem med 5 cm mellemrum, da dejen flyder ud, når de bages.
  • Bag 1 bageplade ad gangen i ca. 10-13 minutter. De skal have lidt farve i kanterne. Du ønsker at disse havrekager bliver bløde til denne småkagesandwich, så du skal ikke være nervøs for at bage dem for lidt.
  • Lad dem køle en smule af inden du flytter dem til en bagerist, så de ikke går i stykker.

Til smørcreme

  • Tag en røremaskine eller en håndmixer og pisk smørret til det bliver cremet.
  • Tilføj sukkeret, vaniljepulveret og fløden lidt ad gangen og pisk det sammen med smørret.
  • Når havregrynskagerne er fuldstændig afkølet, kan du putte smørecreme i midten på den ene havregrynskage, men put ikke for meget smørcreme på, da du bruger en ny havregrynskage som låg, der er med til at presse smørcremen ud til siderne.
  • Disse havregrynskager med smørcreme kan holde sig i en lufttæt beholder i ca. 5 dage. Men min portion var væk på 2 dage, så du har dem nok ikke så lang tid :)

Video

Notes

  • Brug en måleske (der svarer til en spiseske), hvis du vil have ensartet havregrynskager (se på billedet herunder). 
  • Du kan putte din smørcreme i en sprøjtepose, hvis du vil påføre en mere jævn og flottere smørcreme mellem småkagerne. 
  • Havregrynskagerne skal være kølet helt af, inden du påfører din smørcreme, ellers vil den smelte.