Go Back
hyldeblomstsaft opskrift

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 days 25 minutter
Ret Drik
Antal 1.5 liter

Ingredients
  

  • 60 stk Hyldeblomstskærme
  • 1 l Vand
  • 800 g Rørsukker Du kan også bruge hvidt sukker
  • 2 stk Citroner Økologiske
  • 20 g citronsyre (eller vinsyre) Du kan sagtens undlade citronsyre og putte lidt ekstra citroner i.

Instructions
 

  • Skyl let hyldeblomstskærmene eller bank dem let, så eventuelle små insekter falder af.
  • Læg dem op i en gryde, der kan indeholde minimum 2,8 liter.
  • Citronerne skæres i skiver, og du fjerner skal og den hvide hinde rundt om, da den gør smagen bitter.
  • Put nu dine citronskiver, vand, rørsukker og citronsyre op i gryden sammen med dine hyldeblomstskærme.
  • Lagen koges op til sukkeret er opløst.
  • Lad dine hyldeblomster og lagen trække under låg i køleskabet i ca. 48 timer. Du kan også lade lagen trække i kortere tid, men smagen bliver kraftigere ved længere tid.
  • Efter 48 timer tager du din lage ud af køleskabet. Tag en si og læg den ovenpå en skål, og læg nu et tyndt viskestykke i sien, og hæld forsigtigt din hyldeblomstlage ned i viskestykket igennem sien, hvor hyldeblomstsaften vil sive stille og roligt ned i din skål.
  • Tag en flaske, der kan tåle kogende vand. Hæld en lille smule kogende vand ned i den, og ryst det kogende vand rundt i flasken og skold den af på denne måde.
  • Hæld nu din hjemmelavet hyldeblomstsaft på flaske.
  • Stil herefter din hjemmelavet hyldeblomstsaft i køleskabet. Den kan opbevares i ca. 2 måneder.

Video

Notes

Du kan sagtens bruge hvidt sukker, men jeg kan virkelig godt lide farven, når du bruger rørsukker. Farven bliver lidt mere gylden, og når du blander din hjemmelavet hyldeblomstsaft op med vand eller danskvand, bliver farven på saften ikke så udvandet, som den gør med hvidt sukker. 
 
Du kan undlade at bruge citronsyre, men det vil her være en god ide at bruge lidt flere citroner ca. 2 mere. 
 
Det bedste vil være at banke dine hyldeblomstskærme let, da smagen sidder i det pollenstøv, der sidder på skærmene. Det gør ikke noget, hvis der sidder lidt små insekter tilbage, fordi du koger både hyldeblomstlagen op og du sier den igennem et klæde. På denne måde kommer der på ingen måde dyr i din hyldeblomstsaft.
 
Du kan også bruge færre hyldeblomstskærme i denne opskrift, men jeg kan godt lide en kraftig smag, fordi din saft skal jo blandes op med vand, danskvand eller anden væske. Derfor kan jeg godt lide at smagen stadig er der, når hyldeblomstsaften blandes op eller bruges på anden måde. 
 
Du kan også bruge mindre sukker, hvis du vil have din saft mindre sød.