Skyl let hyldeblomstskærmene eller bank dem let, så eventuelle små insekter falder af.
Læg dem op i en gryde, der kan indeholde minimum 2,8 liter.
Citronerne skæres i skiver, og du fjerner skal og den hvide hinde rundt om, da den gør smagen bitter.
Put nu dine citronskiver, vand, rørsukker og citronsyre op i gryden sammen med dine hyldeblomstskærme.
Lagen koges op til sukkeret er opløst.
Lad dine hyldeblomster og lagen trække under låg i køleskabet i ca. 48 timer. Du kan også lade lagen trække i kortere tid, men smagen bliver kraftigere ved længere tid.
Efter 48 timer tager du din lage ud af køleskabet. Tag en si og læg den ovenpå en skål, og læg nu et tyndt viskestykke i sien, og hæld forsigtigt din hyldeblomstlage ned i viskestykket igennem sien, hvor hyldeblomstsaften vil sive stille og roligt ned i din skål.
Tag en flaske, der kan tåle kogende vand. Hæld en lille smule kogende vand ned i den, og ryst det kogende vand rundt i flasken og skold den af på denne måde.
Hæld nu din hjemmelavet hyldeblomstsaft på flaske.
Stil herefter din hjemmelavet hyldeblomstsaft i køleskabet. Den kan opbevares i ca. 2 måneder.