Go Back
iskaffe kondenseret mælk

Hjemmelavet iskaffe med kondenseret mælk

Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Drik, Kolde drikke
Antal 1 person

Ingredients
  

  • 3 tsk instant kaffe
  • 1 dl kogende vand
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk kondenseret mælk Det er meget sødt, så det kommer an på hvor sød en tand, du har.
  • 4 stk isterninger

Instructions
 

  • Kog en kop vand, og put din instant kaffe over i et krus. Hæld herefter den kogende vand over instant kaffen og rør det sammen. Lad den stå at trække, imens du laver iskaffen færdig.
  • Hæld nu mælken og den kondenseret mælk ned i et højt blenderglas. Pisk det sammen med et piskeris på din stavblender.
  • Hæld den blendede mælk over i et højt glas.
  • Put isterningerne i glasset.
  • Hæld din instant kaffe over i fx et lille målebæger, så det er nemmere at hælde ned i dit kaffeglas uden at det løber ned ad kanterne.
  • Hæld nu kaffen ned i mælkeblandingen i glasset.

Video

Notes

Hvilken mælk til iskaffe?
Du kan bruge den mælk, du selv foretrækker. Men hvis din iskaffe skal være cremet er sødmælk bedst, da den har lidt mere fedme. 
 
 
Hvilken kaffe til iskaffe?
Jeg bruger instant kaffe - en økologisk. Det synes jeg smager fint, og er meget hurtigt at lave. Jeg drikker aldrig sort kaffe, så det gør heller ikke noget, hvis min iskaffe ikke er så stærk. 
 
Men hvis du har en kaffemaskine fx en Dolce Gusto eller Nespresso, kan du sagtens lave din kaffe på den, og bruge til iskaffen. 
 
 
Iskaffe uden koffein?
Jeg bruger også nogle gange instant kaffe uden koffein. Jeg kan ikke smage forskel på den iskaffe med eller uden koffein, så for smagens skyld gør det overhovedet ikke noget.
 
Det er også godt at bruge kaffe uden koffein, hvis du vil lave iskaffen til et barn eller hvis du er gravid.