Go Back
Rabarber crumble

Rabarber crumble

Nem og hurtig opskrift på rabarber crumble uden mel
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Dessert, Snack
Antal 4 personer

Ingredients
  

  • 350 g rabarber Du kan også bruge 500 g rabarber
  • 50 g rørsukker Du kan også bruge hvidt sukker
  • 1 stk vaniljestang Du kan også bruge vaniljesukker

Crumble

  • 70 g havregryn, grovvalset Du kan også bruge finvalset
  • 70 g mandelmel Du kan lave det selv
  • 50 g rørsukker Du kan også bruge hvidt sukker
  • 70 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker

Instructions
 

Rabarber

  • Vask og skær rabarberne ud i tern, 1-2 cm.
  • Rør sukker og skrab vaniljekornene ud og rør rabarberne rundt i en skål. Put det nu op i et fad, hvor det står og trækker smag, imens du laver din crumble.

Crumble

  • Put mandlerne ned i en minihakker/foodprocessor og kør til mandlerne er blevet til mel.
  • Hæld mandelmelet op i en lille skål og sæt det til side.
  • Put nu havregryn, sukker, smør og vaniljesukker i en minihakker/foodprocessor eller smuldre det sammen med fingrene.
  • Fordel nu crumblen over fadet med rabarber.
  • Sæt fadet ind i ovnen i ca. 35-40 min. på 150 ° varmluft.

Notes

Rabarber: 
Hvis du gerne vil have flere rabarber i din crumble, kan du sagtens putte 500 g i denne opskrift i stedet for 350 g.
 
Crumble:
I denne opskrift har jeg erstattet hvedemel med mandelmel, men du kan sagtens tilsætte hvedemel i denne opskrift. 
 
Sukker:
Du kan justere sukkeret til surhedsgraden på dine rabarber. Der er forskellige rabarber sorter, og de varierer i surhedsgraden. 
 
Tips til servering:
Jeg elsker hjemmelavet vaniljecreme til den let syrlige rabarbersmag. Den kan du sagtens lave imens din rabarber crumble står i ovnen. Den kan serveres varm eller kold. 
Du kan også servere vaniljeis, flødeskum, skyr med vanilje- eller rabarbersmag.