70ghavregryn, grovvalsetDu kan også bruge finvalset
70gmandelmelDu kan lave det selv
50grørsukkerDu kan også bruge hvidt sukker
70gsmør
1tskvaniljesukker
Instructions
Rabarber
Vask og skær rabarberne ud i tern, 1-2 cm.
Rør sukker og skrab vaniljekornene ud og rør rabarberne rundt i en skål. Put det nu op i et fad, hvor det står og trækker smag, imens du laver din crumble.
Crumble
Put mandlerne ned i en minihakker/foodprocessor og kør til mandlerne er blevet til mel.
Hæld mandelmelet op i en lille skål og sæt det til side.
Put nu havregryn, sukker, smør og vaniljesukker i en minihakker/foodprocessor eller smuldre det sammen med fingrene.
Fordel nu crumblen over fadet med rabarber.
Sæt fadet ind i ovnen i ca. 35-40 min. på 150 ° varmluft.
Notes
Rabarber: Hvis du gerne vil have flere rabarber i din crumble, kan du sagtens putte 500 g i denne opskrift i stedet for 350 g. Crumble:I denne opskrift har jeg erstattet hvedemel med mandelmel, men du kan sagtens tilsætte hvedemel i denne opskrift. Sukker:Du kan justere sukkeret til surhedsgraden på dine rabarber. Der er forskellige rabarber sorter, og de varierer i surhedsgraden. Tips til servering:Jeg elsker hjemmelavet vaniljecreme til den let syrlige rabarbersmag. Den kan du sagtens lave imens din rabarber crumble står i ovnen. Den kan serveres varm eller kold. Du kan også servere vaniljeis, flødeskum, skyr med vanilje- eller rabarbersmag.