Go Back
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Nem og hurtig opskrift med kun 4 ingredienser
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Drik, Drinks
Antal 1 liter

Ingredients
  

  • 300 g rabarber I tern
  • 1 liter vand
  • 170 g sukker Hvidt
  • 1/2 vaniljestang

Instructions
 

  • Hæld alle ingredienserne op i en mindre gryde.
  • Lad det koge i 15 minutter.
  • Når det er kogt færdigt, hælder du det hele op i en skål (der tåler varme).
  • Sæt det et koldt sted eller i køleskabet, hvor det kan trække ekstra smag.
  • Når det er kølet ned, hælder du det op i en si beklædt med et tyndt viskestykke og klemmer saften ud i en skål.
  • Hæld herefter saften på en skoldet flaske.
  • Saften kan holde sig i ca. 14 dage.

Video

Notes

Rabarber:
Hvis du vil have en stærkere smag af rabarber, kan du sagtens bruge mere end 300 g. 
Der er også forskel på rabarberens farve, hvis du gerne vil have en kraftig rød farve, skal du bruge de stængler, der er meget røde. Men lige meget hvor røde stænglerne er, så skal du nok få en smuk farve alligevel på din saft - den bliver bare lidt lysere.
Den kompot du har tilbage, efter du har presset alt saften ned i skålen. Den kan du bruge til din skyr, yoghurt eller på en ostemad. 
 
Sukker:
Jeg kan normalt bedst lide rørsukker, men det gør farven på saften lidt mere gylden.
Men nu hvor du laver rabarbersaft, vil du sikkert gerne have den smukke røde farve, og derfor bruger jeg hvidt sukker, som ikke ændrer rabarbersaftens oprindelige farve. 
Du kan også sagtens bruge mere eller mindre sukker end det der står i min opskrift. 
Sukkerbalancen i saften afhænger meget af den rabarber, du vælger at bruge. Det vil derfor være en god idé at smage på saften imens den koger, hvorefter du kan putte mere sukker i, hvis den er for sur.  
 
Saften:
Jeg synes, at hjemmelavet saft er helt vild genial, fordi du kan bruge den til masser af andre nemme og lækre opskrifter.
 
  • Rabarber drik
  • Rabarber mojito
  • Sodavandsis med rabarber